Magda
Gessler jest znaną restauratorką. Wzięła udział w programie „Kuchenne
rewolucje” pokazywanym na antenie TVN. Autorka ma bardzo dobre wyczucie smaku i
ogromną charyzmę, co przedstawia również w opisach zamieszczonych w tej
książce.
W książce „Kuchenne rewolucje”
możemy znaleźć krótki opis tego, co sądziła autorka po powrocie do Polski, o
naszych daniach. Znajduje się w niej także dwadzieścia porad dla osób, które
chcą urozmaicić swoje potrawy lub nadać im lepszy smak.
Najważniejszą jednak
rzeczą są przepisy. Każdy z nich ma podane składniki i sposób wykonania. Do
każdej z potraw zrobione jest jedno zdjęcie, które przedstawia gotowe, idealne
danie. Wszystkie przepisy podzielone są na cztery sezony. W każdym z nich
autorka opisuje kilkanaście potraw, przeplatanych radami i zdjęciami
restauracji, którym pomogła Magda Gessler.
Nie zabraknie tu również wielu zdjęć
samej autorki. Dania opisane w książce nadają się do podania zarówno "specjalnej" grupie
gości jak i najbliższym przyjaciołom, którzy mogą się zachwycać zaserwowanymi im
potrawami.
Książka jest wydana w grubej
oprawie, bardzo ładnie wygląda na półce, jako książka kucharska dobrze się
sprawdza wtedy, gdy nie boimy się, że ją pobrudzimy :)
Myślę, że warto mieć taką książkę, po pierwszej ze względu na to, aby dowiedzieć się czegoś o autorce, a po drugie, by
samemu móc spróbować przygotować coś z przepisów Pani Magdy Gessler.
Lampart, 15 lat
Za smakowite przepisy dziękuję Wydawnictwu Znak.
Gdy dostałam tą książkę i przeanalizowałam ją, byłam strasznie zawiedziona.Przepisy są tradycyjne, dla początkujących kucharzy. Myślałam, że skoro jest to książka tak sławnej osoby, przepisy będą bardziej kreatywne...
OdpowiedzUsuńJestem na nie.